Klistermärken av bokmärken

När jag var liten samlade jag på bokmärken och turligt nog så har jag kvar mina fantastiska samlingar. Albumen med bokmärken är uppdelade i olika kategorier som blommor, djur, änglar, barn och festligheter (typ cirkus och festival). Jag var en seriös samlare, om man säger så. De finaste bokmärkena var de med glitter på, men så hade jag en hemlig förkärlek också till de som såg riktigt gamla ut, fastän de inte var populära. Jag har funderat en del på vad jag ska göra med alla mina bokmärken och min egen dotter har noll intresse. Vad hon däremot är intresserad av är klistermärken och man kan ju faktiskt ganska enkelt göra klistermärken av bokmärken med hjälp av tunn, dubbelhäftande tejp. Jag har provat på några stycken och det har blivit väldigt bra. Att pyssla ihop klistermärken ihop nu har blivit vår nya grej. Jag spar såklart mina finaste bokmärken i hemlighet...

Lätt och roligt!

Jag fick idén till att göra klistermärken när jag beställde något från dekalvaruhuset.se. Jag fick jättefina dekaler men insåg att man ju med dubbelhäftande tejp kan få till liknande resultat, om än kanske inte riktigt lika proffsigt, heh. Men så finns det ju mycket tillfredsställelse att hämta i själva pysslandet också!

Vi har hittills gjort ett tiotal klisterbokmärken och de sitter nu fint uppradade på dotterns säng, för det är tydligen där samlingen "ska sitta". Jag har försökt med album, men det tycker hon är tråkigt.

21 Sep 2018